Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

26. Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozat

2022. május 13. - 2022. május 22.

Szeged Napja Ünnepségsorozat

május 13.-22.

Széchenyi tér május 13-22. – 26. SZEGEDI BORFESZTIVÁL

Május 13-tól 22-ig a magyar borászok ismét Szegedre költöznek. Közel 150 borász kínálja majd legfinomabb nedűit, képviselve mind a huszonkét magyar borvidéket. A 26. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.

A Széchenyi téren felállított három pódiumszínpadon a jazz-, blues- és folk formációk mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról. Fellép többek között a Belmondo Akusztik, Betty Love, a Bon-Bon, Burai Krisztián, Deniz és Orsovai Reni, Kökény Attila, Roy és Ádám Trió, Szabó Ádám, Szandi, Tóth Andi, Vavra Bence, valamint Zdroba Patrik.

 

Az idei év újdonsága, hogy eltűnnek a műanyag poharak, így visszaváltható Szeged címeres, vagy hazavihető borfesztivál emblémás poharakkal lehet majd koccintani.

Klauzál tér május 13-22. – KÉZMŰVES- ÉS GASZTROUDVAR

A Klauzál téri Kézműves- és Gasztroudvarban a finom borok mellett ínycsiklandó ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat és a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak.

Dugonics tér május 13-22. – KINCS TÉR

A Dugonics téren a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep, a szökőkútnál felállított színpadon pedig számos érdekes zenei produkciót és természetesen sztárfellépőket is láthatnak a kilátogatók. A Dugonics téren a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep, a szökőkútnál felállított színpadon pedig a változatos zenei és táncprodukciók mellett természetesen sztárfellépők is szórakoztatják a kilátogatókat. Mások mellett fellép Csonka András, Éliás Jr. ,Falusi Mariann és Weisz Viktor, Gájer Bálint, Oláh Gergő, valamint Pál Dénes.

Dóm tér május 20-22. – DÓM TÉRI KAVALKÁD

A Szeged Napja Ünnepségsorozat második hétvégéjén a Dóm téren látványos koncertek nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást.

Május 20-án pénteken 19 órakor kezd a Fool Moon, 20 órától lép színpadra a Vad Fruttik.

Május 21-én szombaton 17 órától a Balkan Union alapozza meg a hangulatot, 20 órától pedig robog a Zenevonat szuperkoncert az LGT sztárjaival, a buli után 21.30-kor kerül sor az ünnepi tűzijátékra.

Május 22-én vasárnap 15 órakor színpadon a Gypo Circus, 17 órától Little G Weevil csap a húrok közé, a vendég Mohamed Fatima és Andelic Jonathan lesz. Este 8 órától pedig az Ocho Macho szórakoztatja a közönséget.

Minden program INGYENES!

Híd, Híd utca május 21-22. – XXI. SZEGEDI HÍDIVÁSÁR

Szintén a második hétvégén csatlakozik a Szeged Napja Ünnepségsorozathoz az idén 21. alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Hídivásár, ahol a Belvárosi híd és a Híd utca átalakul az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjévé.

Móra-park május 21-22. – 21. MAGYAR MAZSORETT BAJNOKSÁG

Új helyszínként csatlakozik a gyönyörűen felújított Móra-park, ahol a 21. Magyar Mazsorett Bajnokság izgalmasnak és látványosnak ígérkező produkciói versenyeznek két napon át.

Virtuozitás. Karakter. Nőiesség.  A főként lányokból álló csapatok különleges előadásaikkal, botforgató – gimnasztikai tehetségükkel kápráztatják el majd a nézőket.

További információ és részletes program a www.szegediborfesztival.hu és a https://www.facebook.com/szegedborfeszt oldalon található majd.

Részletek

Kezdés: 2022-05-13
Vége: 2022-05-22
Honlap:

Szervező

Szegedi Városkép és Piac

Helyszín

Széchenyi tér
Szeged, Csongrád 6720 + Google Térkép
Fel