Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Szegedi Karácsonyi Hetek 2021

2021. november 26. - 2021. december 24.

Szegedi Karácsonyi Hetek

A Szegedi Karácsonyi Hetek 2021. november 26 – án, pénteken

kezdődik. A programok, látványosságok és gasztronómia élmények december 24 – ig várják az érdeklődőket több belvárosi helyszínen.

 

Dóm téri Karácsonyi Hetek – ami elvarázsol

 

A téren helyet kapnak a kézművesek és a kereskedők, akik számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándék ötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtöskaláccsal és más gasztro-különlegességekkel várják a kilátogatókat.
Idén is egy hatalmas szalmalabirintus és az izgalmas meglepetésekkel teli Mesés Kastély várja a kicsiket és szüleiket.
A Dóm téri Karácsonyi Hetek egyik legizgalmasabb produkciója a Mesés Kastély, amely táncházakkal, koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, és mesefilm vetítésekkel kápráztatja el az érdeklődőket. A fűtött kastélyban idén is mindenkit vár a négyféle háttérrel kialakított Szelfibox, ahol a gyerekek és a felnőttek egyaránt elkészíthetik saját digitális karácsonyi üdvözletüket.

 

 

Széchenyi téri Karácsonyi Hetek – ami összehoz

 

A téren már október elseje óta forog a 37 méter magas adventi óriáskerék, melynek fülkéiből a szegedi belváros meseszép, ünnepi panorámája tárul a szemünk elé. Az óriáskerék alatt egy forró italokat és finom ételeket – egyebek mellett kolbászt, kürtöskalácsot, lepényt, sült gesztenyét – kínáló gasztrológus várja majd a vendégeket november 26 – tól.

 

 

 

Adventi pihenő a Klauzál téren és a Dugonics téren

 

Testet melengető forró italkülönlegességek, ínycsiklandó gasztronómiai specialitások és egy ünnepi találkahely várja a belvárosban sétálókat a Klauzál téren és Dugonics téren. Előbbi helyszínen a város karácsonyfája, a szökőkútnál pedig az óriás rénszarvas és a díszes mikulás szán lesz idén is a szelfizők kedvence.

Részletek

Kezdés: 2021-11-26 @ 16:30
Vége: 2021-12-24 @ 23:59
Honlap:

Szervező

Szegedi Városkép és Piac

Helyszín

Dóm tér
Szeged, Csongrád 6720 Magyarország
Fel