Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Térzene a Móra-parkban

2021. július 31. - 2021. július 31.

Ingyenes

2021. július 31-én szombaton a Mórahalmi  Fúvószenekar előadása 19 órakor kezdődik.

Bemutatkozás:

Mórahalmon a fúvószenekari hagyományok nagyon régre nyúlnak vissza. Már a negyvenes években működött zenekar és attól kezdve kisebb kihagyásokkal folyamatosan van fúvószene a városban.

A jelenleg működő Mórahalmi Fúvószenekar 1994 őszén alakult. Megalakulását elsősorban a város polgárai szorgalmazták. Az első évben még csak 9 – 10 fős csapatként zenéltek. A következő években aztán fokozatosan szaporodott a létszám, így ma már közel 35 – 40 tagot számlál a zenekar. Repertoárjuk a létszámtól és a technikai felkészültségtől függően alakult az évek folyamán. Az egyszerű, három, négyszólamú darabokat lassan felváltották az igényesebb, már szóló részeket is tartalmazó művek.

A fejlődéssel már magasabb szintű fesztiválokra és versenyekre is meghívást kapott a zenekar.

Egyesületük – a Mórahalmi Fúvószenéért Egyesület – megalakulásával aktív résztvevői és alakítói a Dél-alföldi fúvószenei életnek, Csongrád-Csanád megyei Rézfúvós Verseny és a Nemzetközi Fúvószenekari Verseny megszervezésével.

Kiváló kapcsolatot ápolnak a környékbeli és külföldi zenekarokkal is. A versenyeken, fesztiválokon szerzett kimagasló eredményeik mellett arra a legbüszkébbek, hogy a településen lévő fiatalok számára egyik legnagyobb összetartó erővel bíró közösséget tudták felépíteni és megtartani!

A zenekar fő célkitűzése, hogy minél több rangos térségi, megyei, országos, esetleg külföldi versenyeken, fesztiválokon részt tudjanak venni és ezeken kimagasló minősítéseket és helyezéseket elérni.

Helyszín: Szeged, Móra-park

További időpontjaink:

2021. augusztus 7. (szombat) 19 óra – MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar

2021. augusztus 14. (szombat) 19 óra – MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar

 

Részletek

Dátum: július 31.
Időpont:
19:00 - 20:30
Összeg:
Ingyenes

Szervező

Szegedi Városkép és Piac

Helyszín

Móra park
6720
Szeged, 11099224-2-06 6720
+ Google Térkép
Fel